Älvsbyns fotbollsherrar tillbaka på vinnarspåret

17 AUG 2014
Olle Sundkvist kunde skrika ut sin glädje över två mål i segermatchen mot Munksund.

Efter två uddamålsförluster hittade Älvsbyns fotbollsherrar segerreceptet på nytt. Efter en taktiskt väl genomförd match besegrades Munksund på bortaplan med 4-2 (1-1).

– Jag tycker vi var strået vassare hela matchen, säger Kjell Ernstsson, tränare i ÄIF.

Munksund brukar plocka poäng genom snabba kontringar och instick till löpstarka forwards, framförallt Christofer Fahlman. När lagen möttes på Älvåkra i våras vann MSSK med 3-1. Men till helgens drabbning hade Älvsbyn lärt sig läxan.

– Vi låg tätt på deras forwards för att de skulle tvingas gå runt på kanterna. Den taktiken lyckades. Munksund skapade inte så många chanser. Istället kunde vi utnyttja deras svaghet i det defensiva spelet, berättar Kjell.

Älvsbyn tog ledningen genom Jonatan Holmqvist efter drygt en halvtimmes spel. Men hemmalaget hann kvittera före pausvilan. Målskytt Christofer Fahlman.

– Men det kändes ändå bra. I pausen sa vi att: ”Nu går vi ut och tar dom”.

Början av andra halvlek blev dock Älvsbyns svagaste i matchen.

– Vi blev lite för passiva.

Men Älvsbyn spelade upp sig och två mål av Olle Sundkvist, tätt efter varandra i den 66:e och 68:e minuten, avgjorde matchen. Visserligen reducerade Munksund till 2-3 genom Daniel Coquard med fyra minuter kvar av matchen.

– Ändå infann sig känslan att det inte var någon fara på taket.

Istället satte Basamba Fisheru den så kallade spiken i kistan med målet som betydde 4-2.

Har ni hittat tillbaka på vinnarspåret igen?

– Hoppas det. Nu både skapade vi och satte chanser, svarar Kjell som vill berömma alla i laget för en väl genomförd insats.

Vi plussar extra för tvåmålsskytten Olle Sundkvist och unge mittbacken Jonathan Lundmark född (1998) som trots sin ringa ålder verkligen visar mognad i sitt spel när han ersatt skadade John Sundman.