Kjerrulf tvåmålsskytt när ÄIF vann

20 NOV 2014
Mikael Kjerrulf gjorde två mål och visade ledaregenskaper när Älvsbyn efter en svag första period ryckte upp sig och vann mot Hertsörinken. (Arkivbild).

Mikael Kjerrulf gjorde två mål och visade ledaregenskaper när Älvsbyn efter en svag första period ryckte upp sig och vann rättvist mot Hertsörinken. (Arkivbild).

UPPDATERAD: Mikael Kjerrulf gjorde två av målen när ÄIF Hockey vann över Hertsörinken på bortaplan med 4-1 (1-1, 1-0. 2-0).  Älvsbyns andra raka seger. ÄIF:s övriga mål gjordes av Emil Lundberg och Peter Enholm.

ÄIF Hockey vann rättvist. Matchbilden speglas av skottstatistiken som blev 47-22 i Älvsbyns favör.

Gästernas spelövertag gjorde också att Hertsörinken tvingades dra på sig en hel del utvisningar.
– Men första perioden var riktigt dålig från vår sida, tycker Mikael Johansson, lagledare, och fortsätter:
– Det var rent ut sagt bedrövligt. Killarna fick rannsaka sig själva under första periodpausen.

Vad berodde det på?
– Svårt att svara på. Men det är sånt som kan hända även de bästa. Starkt av grabbarna att vända på kuttingen.

Andra och tredje perioden dominerades sedan stort av ÄIF Hockey.
– När vi fick ett tidigt mål i slutperioden kändes matchen avgjord.

Anderas Öhlund, målvakt i Älvsbyn, svarade för en stabil insats. Synd bara att han inte fick hålla nollan. Ungdomarna Emil Lundberg, Jonas Lundqvist och John Sundman den yngre (det finns två med samma namn i laget) visade framfötterna och tog för sig.

Rutinerade tvåmålsskytten Mikael Kjerrulf visade ledaregenskaper och ansvar på isen. Tillsammans med kedjekompisarna Pär Larsson och Johan Grönlund satte han hemmalagets försvar på ständiga prov.

ÄIF Hockey har vunnit båda sina matcher i division tre. Den avbrutna premiären borta mot Rosvik ska återupptas. Älvsbyn ledde med 2-0 när den bröts. Datum är dock inte spikat ännu.

Lördag den 29 november spelar ÄIF hemmamatch mot Kiruna city.