Fyra olycksminuter fick Älvsbyn på fall

25 APR 2015
Emelie Hjertberg hade ett par fina målchanser. Som här. Men Älvsbyn år vänta på premiärmålet i division 1.

Emelie Hjertberg hade ett par fina målchanser. Som här. Men Älvsbyn får vänta på premiärmålet i division 1.

BILDEXTRA: Fyra olycksminuter sänkte Älvsbyn i seriepremiären hemma mot Mariehem. En halvtimme in i matchen var det fortfarande mållöst och hemmalaget hade spelat upp sig efter en trevande inledning. Då chockade Mariehem med tre snabba mål i matchminut 33, 34 och 37. Det blev till slut förlust med 0-6 (0-3).

Tre snabba mål av Mariehem i slutet av första halvlek avgjorde matchen.

– Ja, vad säger man. Vi räcker inte till, suckade tränaren Mats Andersson.

Efter senaste tidens turbulens och osäkerhet om det ens skulle bli spel i division 1 kom Älvsbyn förmodligen ut till spel med en viss osäkerhetskänsla. Den redan tunna truppen har varit skadedrabbad och antalet spelare på träningarna få.

Emelie Hjertberg på väg igenom men stoppas bryskt.

Matchen började också trevande. Gästande Mariehem hade till en början ett klart bollinnehav men efter 20 minuter började Älvsbyn våga mer och mer. Det var också hemmalaget som skapade mest framåt. Emelie Hjertberg hade ett par chanser och var nära att komma loss i straffområdet några gånger. En av dessa blev hon hårt och möjligen ojuste attackerad.
– Jag tyckte det var straff. Hon blev sparkad på hälarna, menade Mats Anderson.

Anna Berglunds skott var nära att slinka in. Men gästernas målvakt, Hanna Kohl, hade hjälp av både tur och stolpen.

Men det blev varken straff eller mål för hemmalaget. Istället dundrade Mariehem in tre snabba mål före pausvilan. Det tog förstås knäcken på hemmalaget som ändå försökte och faktiskt återigen tog tag i taktpinnen under första halvan av andra halvlek. Några riktigt fina lägen skapades. Älvsbyn hade bland annat tre ramträffar, en boll i ribban och två i stolpen.

Anna Berglund hade detta fina läge i början av andra halvlek.

Men när målen uteblev upprepades scenariot från första halvlek. Gästerna replikerade återigen med tre snabba mål i slutet av matchen.
– Vi är för otränade och får spela oss i form, menade Andersson.

Sara Eliasson var bäst på plan.

Sara Elisson, spelare och assisterande tränare, var också besviken.
– Vi gjorde inte som det var sagt. I pressade lägen skulle vi slå långt, bakom deras backlinje, så vi fick springa på bollarna. Nu blev det inte så. Istället spelade vi inåt planen och tappade bollinnehavet på mitten. Det gjorde att bollarna kom tillbaka mot oss i backlinjen nästan direkt. Det håller inte, menade Sara som utsågs till hemmalagets bästa spelare.

...men många blev oroade när Sara blev liggande med en befarad huvudskada.

…men många blev oroade när Sara blev liggande med en befarad huvudskada.

Hon kolliderade också i en nickduell och blev liggande på planen. Det gjorde många oroliga eftersom Sara i en träningsmatch fick en smäll mot huvudet. Nu gick det som tur var bra.
– Vi slog inte huvudena mot varandra. Jag träffade nog mer hennes axel, förklarade Sara.

Detta skott från Johanna Björk träffar så småningom stolpen. Älvsbyn var värda både ett och två tröstmål.

I nästan match väntar favoriterna till seriesegern, Assi, på bortaplan. En tuff uppgift. Men Älvsbyn får ta lärdomar från premiären med sig.

Målskyttar för Mariehem var: Madelene Nilsson 3, Karolina Rinnau Widding 2 och Ronja Holmér.