Polarbröd ”fröstärker” sin position i tunnbrödshyllan
Polarbröd utökar sitt breda sortiment och lanserar under september 2011 Polarknäcke Frisk & Fröig.
Polarknäcket innehåller hela frön och receptet är en vidareutveckling av det mjuka portionsbrödet Frisk & Fröig.
– När vi lanserade succén Frisk&Fröig var vi först ut med hela frön i mjukt portionsbröd. Med en hård variant av detta fantastiskt goda bröd ser vi fram emot ännu en ny storsäljare, säger produktchef Maria Eriksson.
Polarknäcke Frisk&Fröig är framtaget i bageriet i natursköna Omne.
Polarbröd är marknadsledande inom segmentet hårt tunnbröd och står för upp emot runt 50 procent av försäljningen. Innovation och produktutveckling är en central del i Polarbröds verksamhet.
– Vi behöver föryngra sortimentet i tunnbrödshyllan, och vad passar bättre än ett Polarknäcke med inbakade frön baserat på vår tidigare kanonsuccé Frisk&Fröig? säger produktchef Maria Eriksson.
Allt bröd från Polarbröd är mjölkfritt, bakat utan konserveringsmedel och innehåller endast vegetabiliska fetter.
Ingrediensförteckning
Vetemjöl, vatten, solrosfrö, linfrö, fullkorn av råg, sirap, salt, surdegspulver (råg), torrjäst, socker, emulgeringsmedel (mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar, solroslecitin), enzym, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).
Näringsvärde per 100 g
Energi 1640 kJ (390 kcal)
Protein 13g
Kolhydrat 60g
varav sockerarter 4,9g
Fett 10g
varav mättat 1,3g
Kostfiber 3,6g
Natrium 0,71g
(motsvarande 1,8 g koksalt)
Fakta Polarbröd:
Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner i norrländsk brödkultur. Under de 39 år företaget funnits har det vuxit från ett litet familjebageri till Sveriges tredje största producent av matbröd, med cirka 400 anställda. 2010 omsatte företaget 711 miljoner kronor och bakade 36 955 ton bröd på de tre Polarbagerierna i Älvsbyn, Bredbyn och Omne.