Hotell Storforsen prisas för ”Årets meny”
Årets meny finns på Hotell Storforsen. Det anser tidningen Konferensvärldens läsare.
– Det känns oväntat och jätteroligt att vinna, säger kocken Daniel Bergwall.
Vinnarmenyn ser ut så här:
Förrätt: Kalixlöjrom med smetana, rödlök och västerbottensostfylld vårrulle från Hotell Storforsen.
Varmrätt: Rosastekt reninnanlår, skogssvampsås, lingonrippel, säsongens grönsaker samt potatiskaka med norrglimt och örter.
Dessert: Nygräddad chokladfondant med åkerbärsglass och blåbärsmaräng från Hotell Storforsen.
– Vi försöker inte ha så mycket krusiduller i våra rätter. Istället får rena och enkla smaker komma fram på tallrikarna, säger Annlie Granström, köksmästare, till tidningen Konferensvärlden och fortsätter:
– Renkalv som finns med i vår meny är exempel på ett fantastiskt fint kött som är jätteroligt att jobba med. Löjrommen talar för sig själv.
Köket på hotell Storforsen försöker, så långt det är möjligt, att använda lokala och närproducerade råvaror.
Se artikeln i tidningen Konferensvärlden genom att klicka här…