Trycket är hårt på Kanis husvagnscamping
Samtliga 48 husvagnsplatser uthyrda. Ytterligare 25 står i kö.
– Trycket är hårt. Vad jag vet är det ingen av årets säsongskunder som avsagt sig platsen till nästa år, säger Lars Nyberg, arbetsledare.
Trots att satsningen på husvagnsgäster är i sin linda har Kanis blivit ett populärt ställe att vinterparkera husvagnen på.
– För oss är Kanis perfekt. Det tar bara 45 minuter att åka från Boden. Dessutom är priserna attraktiva. Vi blir kvar här även nästa vinter, säger Tomas Nordkvist från Boden.
Han får medhåll av vännen Tomas Lindberg, också från Boden.
– Älvsbyn är så nära. Kommer man hem från jobbet klockan 16:00 på fredagskvällen är man här en timme senare. Vi kan nyttja hela helgen.
Närheten till centralorten anser de också vara en fördel. Det behövs ingen avancerad packning. Om någonting glömts finns det att köpa i Älvsbyn.
– Dessutom finns ju möjligheter till andra aktiviteter än skidåkning som exempelvis bad och bowling.
Till den här säsongen byggde Älvsbyns Fastigheter ut husvagnscampingen till 48 platser. En ny servicebyggnad står också på plats. Men antalet platser är ändå långt ifrån tillräckligt.
– Samtliga 48 säsongplatser har varit uthyrda. Det verkar inte som om någon är villig att släppa dem ifrån sig till nästa säsong och vi har redan 25 husvagnsägare i kö, berättar Lars Nyberg.
Läge för en fortsatt utbyggnad..?
– Vi måste åtminstone diskutera frågan.
Tomas Nordkvist och Tomas Lundberg, med familjer, är nöjda med Kanis som blivit något av en andra hemmaplan.
– Hälften av alla oss som campar här är bodensare, säger Lundberg och skrattar.
Inget ni saknar eller vill klaga på..?
– Det finns egentligen bara en liten brist. Vi saknar en riktig latrin att tömma våra husvagnstoaletter på. Dagens alternativ blir snabbt överfullt på söndagseftermiddagarna, svarar en kvinnlig husvagnscampare med småbarn.
Prisökningen till nästa säsong rycker Tomas och Tomas på axlarna åt. I år har en säsongsplats kostat 2 000 kronor inklusive el. Till nästa är blir notan 2 000 kronor exklusive el.
– Jag har förbrukat ungefär två tusen kilowattimmar på hela vintern. Att elen debiteras separat kan man leva med. Kanis är trots allt ändå så mycket billigare än många andra alternativ, säger Tomas Lundberg.