Älvsbyn med i toppstriden efter övertygande seger mot Norrfjärden

07 JUN 2014
Petter Westerlund blev tvåmålsskytt. (Arkivbild).

Älvsbyn hakar på i toppstriden av division fyra södra Norrbotten efter seger hemma mot Norrfjärden med 4-2 (1-1).

– Grabbarna svarade för en jättebra match, berömmer tränaren Kjell Ernstsson.

I strålande solsken och 27-gradig värme var det hemmalaget som var hetast från start. Men det dröjde fram till den 36:e matchminuten innan Älvsbyn kunde spräcka nollan genom Viktor Lundström. Så långt hade inte gästerna Norrfjärden skapat en enda farlighet.

Därför kom kvitteringen, i första halvlekens sista minut på hörna, som en riktig kalldusch.

– Slarvigt av oss och onödigt att bjuda in Norrfjärden i matchen.

Petter Westerlund kom igång med målskyttet och avgjorde matchen.

Två snabba mål av Petter Westerlund, i matchminut 60 respektive 65, gav dock Älvsbyn ett rättvist övertag även resultatmässigt. Men på en ny hörna reducerade gästerna tio minuter senare.

Ändå kändes det aldrig som om Älvsbyns seger var i farozonen.

Slutresultatet spikade Mohammad Moktar Salat med två minuter kvar av ordinarie speltid.

För Älvsbyns del var det glädjande att målskyttet tog fart.

– Det var fina mål. Synd bara att vi slarvade två gånger om på Norrfjärdens hörnor. Det gjorde matchen onödigt spännande, säger Ernstsson.

Älvsbyn svarade för en gedigen laginsats. Extra plus till tvåmålsskytten Petter Westerlund och mittfältaren Olle Sundqvist.