Vad fyller de tunnan med..?
Så här ser den ut – trätunnan som alla pristagare på Näringslivsgala får. En vacker skapelse som knyter an till den skogsindustri som alltid varit så viktig för bygden. Tunnan är också en vacker prydnad som kan fyllas med dryck eller mindre fasta saker.
Vi frågade årets vinnare vad de tänker fylla tunnan med?
– Ron Zacapa. Det är rom som lagrats i 23 år. Världens godaste, svarar Adam Nilsson, AB Nian.
(Ron Zacapa Centenario är en rom som framställs i staden Zacapa på Guatemalas högplatå. Den räknas av många rom-konnässörer som världens bästa rom, den vann första pris i International Rum Festival 1998, 1999, 2000 och 2001. 2003 fick den plats i festivalens Hall of Fame. Redaktionens kommentar).
– Julsnaps kanske..? Hur som helst kommer tunnan att placeras på en hylla i caféet, svarar Sandra Granström, ägare av Café Storgatan.
– Vi fyller tunnan med framtidstro, svarar Britt Hällerstrand, styrelseledamot och eldsjäl på jobbcentralen.
– Det har jag inte tänkt på. Men kanske källvatten från Storforsen eftersom jag är född och uppväxt i Bredesel, svarar Wolgan Karlsson, grundare av Norrbottens Bergteknik.
– Förhoppningsvis en god whiskey. 18-årig Laphroaig vore inte så dumt, svarar Lotta Lundberg som tillsammans med sin man, Peter, äger och driver P Lundbergs Plåtslageri.
– Ja, du? Svår fråga! Tunnan är en kul grej. Pappa har ju vunnit en likadan. Men kanske vi låter den stå som prydnad i butiken. Sedan kan tunnan användas vid utlottningar av olika slag, svarar Eva Lindbäck, VD, på Älvsby Sport och Fritid.