Alvik skickade ner Älvsbyn i tvåan

01 SEP 2015
Anna Hedman gjorde Älvsbyn mål (Arkivbild). FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn spelar i division två nästa säsong. Det står klart efter förlusten hemma mot Alvik, 1-5 (1-2), på måndagskvällen.
Fem omgångar återstår och Älvsbyn ska ha all heder att de genomfört seriespelet i division ett trots begränsade resurser. Laget spelar av serien med glädje. Och förhoppningsvis får de kröna säsongen med en seger. Hittills har det blivit två oavgjord som bäst.
Året i ettan har säkert också gett lärdomar och erfarenheter.
I matchen mot Alvik storspelade målvakten Alva Eriksson. Tack vare henne hade Älvsbyn häng en bit in i andra halvlek.
Alvik tog ledning efter en kvart men sedan kvitterade Anna Hedman. Visserligen återtog gästerna ledningen. Men det skilde bara ett mål i paus.
Även om Älvsbyn spelade hyfsat jämt även i andra halvlek så var det Alvik som skapade de flesta och bästa chanserna. Resultatet var rättvist.