Norrbottens pärla – en riktig godbit!
Bakad med mycket kärlek och med Norrländsk grädde som bas, kommer här en bakelse, speciellt framtagen till älvsbyborna. ”Norrbottens pärla” har gått åt som smör i solsken och tycks vara en delikatess här för att stanna.
Nu lanserar Ekbergs konditori Norrbottens pärla, en bakelse gjord på chokladbotten, fylld med vaniljkräm, chokladmousse och ett täcke av vit marsipan. Dekorationen på toppen består av chokladtryffel och som pricken över i:t har man lagt dit en liten sockerpärla.
-Vi har hämtat inspiration från vår populära Opera-tårta, säger Lisa Wiklund och förklarar vidare att den nya bakelsen är riktat som ett tack för allt stöd som älvsbyborna gett till konditoriet i samband med flytten från Järnvägsstationen upp till de centralare delarna av Storgatan.
-Det blev ett rejält uppsving, säger Lisa och menar att det kommer fler spontana gäster nu sedan flytten.
Den nya bakelsen har sålt slut två dagar i rad och får mycket beröm, bland annat av Inger Lundberg och Anneli Kulluvaara som är två av dagens kunder.
-Den var mycket god och precis lagom söt, säger Anneli och får medhåll av Inger.
-Den hade nog vunnit första pris om den fått vara med i ”Hela Sverige bakar” tillägger Inger Lundberg och syftar på det populära tv-programmet där Sveriges bästa amatörbagare tävlar med sin fantasifulla bakverk och makalösa desserter.