En god efterrätt med mersmak
14 OKT 2016
Älvsbyns kommun har under SEE hållbarhetsvecka mellan den 19-25 september 2016 anordnat en tävling i att minimera matsvinnet för eleverna i kommunens skolor.
- Arvid Nilsson lät sig väl smaka på lunchmaten
- Lagom stora portioner som man orkar äta upp
- Tydliga matregler
- God mat och inte mer än man orkar
- Efterrätten Fruktsallad med Vaniljyoghurt..
- var en välsmakande efterrätt i pris
På fredagen var det prisutdelning i Vistträskskolan i samband med lunchen där det bjöds på tacos som huvudrätt och senare på en god fruktsallad med vaniljyoghurt.

Kostchef Åsa Häggström och Annica Brännmark från Miljö- och byggkontor delade ut Diplom och bjöd på eterrätt
Kostchef Åsa Häggström och Annica Brännmark från Älvsbyns kommun Miljö- och byggkontor, delade ut diplom till barnen på Vistträskskolan som minskat matsvinnet med 96% minskning.
Resultatet av matsvinnstävlingen:
Vistträskskolan 96% minskning
Korsträskskolan 85% minskning
Vidselskolan 63% minskning
Knut Lundmarkskolan 57% minskning
Parkskolan 33% minskning
Älvåkraskolan 11% minskning