Smakfull sushi-kväll på Clary’s Krog
Premiären med japansk temakväll och sushi som huvudrätt på Clary’s Krog i Älvsbyn blev en smakupplevelse utöver det vanliga. Kocken Genny Bergvall, från Filippinerna, visade sina kunskaper om det asiatiska köket. Godare sushi har övertecknad aldrig tidigare ätit.
– I Sverige finns många kinesiska och thailändska krogar. Men det koreanska och japanska köket är inte lika vanligt. Det ska bli spännande att se hur det mottas i Älvsbyn, har Genny tidigare berättat för Älvsbyn Just Nu.
Genny bor i Luleå och kom till Sverige för 17 år sedan. Innan dess hann hon arbeta som kock i många asiatiska länder och städer; bland annat Hong Kong och Singapore. Dessa smakupplevelser har Genny tagit med sig till Älvsbyn.
Sushin som serverades på Clary’s på onsdagskvällen var betydligt smakfullare än de som övertecknad tidigare ätit. Det fanns en sötma som på ett alldeles delikat sätt gav rätten en extra touch. Dessutom serverades sushin smakfullt på ”trätallrikar”
Av nyfikenhet ville Älvsbyn Just Nu veta lite mer om Gennys hemligheter. Ägaren Ingemar Nilsson bjöd in övertecknad till det allra heligaste, alltså köket, för att själv prata med Genny.
– Jag använder mango och avokado i min sushi, berättade Genny.
Det förklarar sötman. Dessutom använder hon grillad ål, pilgrimsmusslor och friterade räkor. Alla smakerna gifter sig på ett fantastiskt sätt. Även tillbehören med inlagd rödlök och picklat sjögräs smakade mumma.
Som traditionen bjuder fanns även en delikat soppa som aptitretare med tunnbröd till. Asiatiskt och norrländskt i en härlig förening.
Ni som inte besökte Clary’s Krog på onsdagskvällen gick miste om en smakupplevelse.
Nästa onsdag är det spansk afton med tapas. Missa inte den.