Lilla Pizzafabriken – en nygräddad pärla i Vidsel
Efter hårt arbete och flera provbakningar är Lilla Pizzafabriken i Vidsel äntligen igång på allvar. Företaget drivs av paret Stefan Andersson och Åsa Vesterlund, som tillsammans arbetar med att förse butikerna i kommunen med inbakade fryspizzor.
– Det känns jätteroligt det här. Alla butiker har varit positiva till det här. Sen har vi även fått bra support av byborna, berättar Åsa.
Det var för drygt ett år sedan som paret fick tips om att Öjebyns Snabbmat skulle sälja sin verksamhet.
Efter ett par månader bestämde dem sig för att ta kontakt med ägaren, Mats Andersson, och ta reda på mer om självaste processen.
Efter att ha hälsat på Mats och fått provbaka pizzor var det klart, detta var något som dem skulle satsa på.
De nya maskinerna flyttades till en lokal i Vidsel, lika så en ny stenugn med matningsband och i höstas startade Lilla Pizzafabriken upp.
Blomstrat över förväntan
De första pizzorna fanns att köpa på Tempo i Vidsel den 14 september.
Där gick det knappt en dag så var samtliga pizzor slutsålda.
Den 24 oktober levererade Åsa den första omgången till Coop och ICA i Älvsbyn.
Även där har försäljningen gått bra.
När Älvsbyn Just Nu besökte fabriken idag meddelade ägarna att pizzorna även kommer att börja säljas i Vistträsk, och att även butiken i Sikfors och Stora Coop i Piteå vill sälja pizzorna från Lilla Pizzafabriken.
– Just nu kommer vi att satsa på Pite älvdal. Sen får vi se hur det går. Vi har inte det kravet att bli jättestora. Skulle det bli det så är det en bonus naturligtvis, men det är inte tanken. Vi tar ett steg i taget, säger Stefan.
I dagsläget bakas det cirka 600 pizzor varje arbetsdag.
Det totala antalet ligger mellan 3000 – 4000.
Varianterna man kan välja mellan är calzone, hot calzone och vegetarisk.
Foto: Sterling Nilsson
Text: Robin Nilsson