Smörgåsproduktion startas upp igen
Polarbröd brer mackor redan i höst – investerar i ny smörgåsproduktion i Älvsbyn
Polarbröds enhet för produktion av smörgåsar låg i bageriet som brann ner för två veckor sedan. Nu har Polarbröds styrelse beslutat att investera upp till nio miljoner kronor i en anläggning för smörgåsproduktion i Älvsbyn. Det innebär att Polarbröd inom en snar framtid kommer att kunna fortsätta förse svensk storhushållsmarknad med rullar, klämmor och Polarmackor.
– Smörgåstillverkning är ett prioriterat affärsområde för Polarbröd och de senaste åren har företaget sett en ökad efterfrågan på enkla, goda och hållbara måltider ”on the go”, säger vd Anders E Johansson.
Polarbröd startar ett projekt för återuppbyggnad av smörgåstillverkning i Älvsbyn och kommer att kunna erbjuda ett tjugotal arbetstillfällen kopplat till denna produktion. Redan under hösten ska kunder och konsumenter kunna nås av nyproducerade smörgåsar.
– Detta är en första milstolpe för oss på vår väg tillbaka med verksamhet i Älvsbyn. Det känns fantastiskt roligt att vi redan nu kan projektera ett nytt smörgåshus. Vi vill också rikta ett tack till kommunen, Älvsbyhus och en rad entreprenörer som varit behjälpliga i processen. Vi har en lång väg kvar, men jag är så stolt över de medarbetare som jobbar stenhårt för att vi snabbt ska komma igen, säger koncern-vd Karin Bodin.
Pressmeddelande Polarbröd