Klackarna i taket med glitter och glamour

UPPDATERAD:
Så kan man sammanfatta lördagskvällen och årets näringslivsgala i Älvsbyn.
Senast var det 2019 fest innan coviden satte stopp på allt och många företagare har fått kämpat på under två år av pandemi.

Men mer än 270 biljetter var sålda till årets näringslivsgala i Älvsbyn och alla njöt av att få mötas igen.

Årets vinnare på en bild

Årets Företag
Företaget är registrerat och verksamt i Älvsbyns kommun. Företaget ska oavsett bransch och storlek genom sitt entreprenöriella sätt ha utvecklat verksamhet som på kort och lång sikt utvecklar kommunen.

De nominerade var…

CE’s Allservice

Artic Skogstjänst

Polarbröd

Årets företag

Vinnare Årets företag blev CE:s All service, som Älvsbyborna tagit till sig och är företaget som tagit över driften av Kanis camping och restaurang, samt dragit i gång många andra aktiviteter.

Motiveringen lyder: ”Årets företag är handlingskraftigt och hugger tag i saker där det behövs. En inspirationskälla som med stor drivkraft byggt upp en verksamhet som sträcker sig över flertalet branscher och säsonger. Ett företag som erbjuder något för alla åldrar, värnar om det lokala och hela tiden tänker framåt genom att våga testa nya idéer.”

 

Årets Unga företagare
Företaget ägs eller drivs av en entreprenör med ålder max 35 år och dess företag är registrerat i Älvsbyns kommun.

De nominerade var…

J Bohlin Maskiner & Entreprenad

Hålls Lantbruk

John Sundman Maskin i Norr

Årets Unga företagare

Årets unga företagare gick till Hålls Lantbruk.

Motiveringen lyder: ”Årets unga företagare har med framtidstro visat på mod och engagemang att vidareutveckla en verksamhet med ursprung från gamla anor. De är ett företag som underlättar för kunder att handla lokalproducerat och med ungdomlig entusiasm vågar de prova möjligheterna med småskalig diversifiering, i en bransch som annars styrs mot storskalighet och specialisering.”

 

Årets Nytänkare
Priset premierar innovation och nytänkande. Det kan vara en tjänst, påverkansprojekt eller produkt som utvecklar det egna företaget eller bedöms förändra marknaden med sin lösning. Företaget ska bedriva stor del av sin näring inom Älvsbyns kommun.

De nominerade var…

Hundtid

Liv Stråman

Gröna Hälsokrafter

Årets nytänkare

Årets nytänkare gick till Hundtid.

Motiveringen lyder: ”Årets nytänkare har via ett genuint intresse och kreativitet gjort skillnad för många hundägare. Genom en kundanpassad och serviceinriktad affärsidé har företaget utvecklat sina tjänster och fyllt en lucka på marknaden. Med tillgänglighet och stort personligt engagemang i fokus har Hundtid uppvisat en imponerande start på sin företagsresa.”

 

Årets Ambassadör
Priset kan tilldelas privatperson, företag, organisation, förening, tjänsteperson med mera och utdelas utifrån insats och engagemang som är eller har varit av stor vikt för platsen Älvsbyns kommun.

De nominerade var…

Linus Öhlund

Karin Bodin

Birgitta Forsman

Årets ambassadör

Årets ambassadör blev inte oväntat Polarbröds Karin Bodin.

Motiveringen lyder: ”Årets ambassadör äger ett av Sveriges starkaste varumärken och visar gång på gång att hjärtat finns i Älvsbyn. I en äkta ambassadörsanda bidrar hon till att strålkastarna i varje sammanhang riktas mot hembygden. Med sitt arbete förstärker hon Älvsbyns plats på kartan även utanför landets gränser och stoltheten och engagemanget för platsen går inte att ta miste på.”

 

Årets Småföretag
Företag med max fem verksamma i företaget. Företaget ska leverera positiv kundnytta och förmedla en bra känsla till marknaden. Företaget ska vara registrerat i Älvsbyns kommun.

De nominerade var…

Boutique MiM

Fastighetsbyrån Älvsbyn

Markströms jordbruksentreprenad i Älvsbyn

Årets småföretagare

Årets småföretagare Boutique Mim.

Motiveringen lyder: ”Årets småföretag har sedan dag ett med stor entusiasm utvecklat och anpassat sin verksamhet. Med karisma och sprudlande personligheter förmedlar de butikens utbud till kunder runt om i landet. Genom att föredömligt ta vara på digitaliseringen möjligheter har de utvidgat sin kundkrets till en större arena och berikar oss alla klädsamt.”

 

Årets Senior
Företagaren ska vara/ha varit verksam inom Älvsbyns kommun under en längre tid. Personen ska vara minst 60 år samma år som priset till delas företagaren.

Vinnaren avslöjades på galan.

Årets senior

Årets senior gick till Ulf Öhlund vidareutvecklat Spikad under lång tid.

Motiveringen lyder: ”Årets senior har genom sitt företagande bidragit till det lokala näringslivets utveckling under många år. Som en av grundarna till Spikab, vidareutvecklade och drev han företaget framåt i flera decennier. Ett starkt entreprenörskap som har resulterat i unika kundanpassade produkter som möter marknadens behov.”

 

Årets Trotjänare
En person som under lång tid av sitt liv tillfört Älvsbyns näringsliv, samhälle eller föreningsliv sina kunskaper, engagemang och tjänster. Personen kan både ha varit utåtriktat aktiv i samhället likaväl som en person som på olika sätt varit lågmäld, alltid ställt upp för andra eller på andra sätt verkat i det tysta.

De nominerade var…

Barbro Stråmo

Ola Granberg

Veloo Govindasamy ”Sammy”

Årets trotjänare gick till ”Radio-Ola” Ola Granberg som drivit Radiohuset men nu efter 36 år sålt detta.

Motiveringen lyder ”Årets trotjänare har under lång tid erbjudit enastående support och service till sina kunder. Med stort mått företagsamhet har han i över 35 år gjort starkt avtryck på alla som stigit in genom butiksdörren. Längs vägen har han blivit hela Älvsbyns radio-Ola och har haft stor betydelse för såväl det lokala samhället som näringslivet.”

 

Allt Foto: Sterling Nilsson / Älvsbynews

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.