Sensommarfest och Norrbottens Pärla

31 AUG 2024
Skrivet av :

En helg i festens tecken började på Fredagskvällen på Älvåkraskolans skolgård där det var utställning av epa och A-traktorer, billjudstävling, eldshow, Burn out Box bland annat. Mycket folk som kom och tittade och beundrade allehanda fordon och deras prestationer.

Lördagen började för mej i Lomtjärnsparken där det var massor aktiviteter som John Trix med sina ballongdjur, återbrukspyssel med Josefin Norberg, Nåjden och den vita renen, gycklarskola med Phire där man fick testa på att jonglera mm, Willy Wadd skapade konst av sockervadd, dansdraget körde lite dansuppvisning, kommunalrådet Johan Dahlqvist delade ut stipendier, bandet New Rock in Town spelade på scenen, mat i form av Gee Thai Take away och Canis foodtruck samt att Kiosken i Lomtjärn höll öppet. Älvsby kyrkstugeförening  firade att föreningen fyller 250 år Älvsbyns kommun och polisen höll i en medborgardialog, PRO demonstrerade Boulebanan. Därtill kunde man besöka SPF och en massa politiska partier.

Sen drog jag vidare mot Älvåkra där det fanns Hoppborg och hinderbana, man kunde prova på discgolf, prova elektronskytte med Älvsby skidskytteförening, käpphästhoppning, kaninhoppning, friidrotten hade uppvisning, Älvsby taekwondo hade uppvisning, A-laget herrar spelade match mot Piteå IF FF och vann med 5-2 och mycket mer.

Efter det flyttade jag mej mot Älvåkraskolan och bilutställningen Norrbottens Pärla där man som vanligt blir imponerad av vilka fantastiskt fina bilar det finns här i Norrbotten. När vinnarna fått sina priser så blev det crusing på byn innan kvällen avslutades Royal Corner där Krutov & co stod för underhållningen. Allt detta är en del av jubileumsfirandet av Älvsbyns kommun som fyller 150 år.

Foto: Krister Palm.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.