59:e Anatoli Cup

05 OKT 2024
Skrivet av :

Foto: Krister Palm.

Åberg fick en Bergvall.

35 starter. Det uppnådde 25-åriga Linnea Åberg, Älvsbygymnasterna, vid senaste Anatoli Cup. Hon premierades därmed med ett pris uppkallat efter tidigare träningskompisen Elin Bergvall, som hastigt dog i akut leukemi i februari 2018.

Foto: Krister Palm.

Älvsbygymnasterna arrangerar Anatoli Cup två gånger per år. Det är en rolig tävling där gymnasterna främst tävlar mot sig själva i styrka och flexibilitet. Till den framflyttade 59:e upplagan kom 77 deltagare till start, varav 19 var Älvsbygymnaster. Trots färre deltagare än vanligt var stämningen på topp i gymnastikhallen. Anatoli Cup är verkligen en tävling där alla vill lyfta varandra för att var och en ska få lyckas utifrån deras egna förutsättningar. Det spelar in roll vilken förening eller klass någon tävlar i, deltagare och publik hejar på alla.

Foto: Anders Åberg.

Anatoli Cup är också speciellt eftersom antalet starter premieras. Att få pris för sitt deltagande är något som många ser fram emot. Inte minst Linnea Åberg som har deltagit vid varenda tävling sedan hon började träna gymnastik. Förra lördagen var hon alltså med för 35:e gången och fick ett pris som är instiftat till minne av Elin Bergvall. Priset, som kallas en ”Bergvall” delades ut av tre av Linneas gymnaster.

Foto: Anders Åberg.

Flera Älvsbygymnaster fick plaketter.

Från Älvsbygymnasterna premierades även Fanny Eriksson och Hanna Lundström för sex starter och Melissa Lindmark för åtta. De fick varsin plakett för sitt deltagande.

Foto: Krister Palm.

Vid Anatoli Cup ingår tio grenar, bland annat löpning, stillastående längdhopp, benlyft, repklättring, spagater och brygga. De flesta deltagarna är gymnaster, eller föredetta gymnaster, men även föräldrar och andra är välkomna att testa sina gränser.

SKRIBENT: Brittmari Åberg.

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.