Höstcupen i gymnastik 13/10 2024

21 OKT 2024
Skrivet av :

Två Älvsbygymnaster på tävling i Kiruna.

Omkring 120 gymnaster från Norrbotten samlades på Höstcupen i Kiruna 13 oktober. Isabelle Norén och Melissa Lindmark var Älvsbygymnasternas två deltagare på plats.

Höstens första tävling i Kvinnlig Artistisk Gymnastik i region Norr blev på en söndag, eftersom det skulle hinnas med en domarutbildning under lördagen. Vid den deltog en av Älvsbygymnasternas tränare, Emma Isaksson, som därefter var redo att döma Steg 2-4 under söndagens tävling.

Nöjda gymnaster
Isabelle och Melissa tyckte att Höstcupen var en väldigt rolig tävling. Det har gått bra, jag är nöjd med alla redskap, säger Isabelle.
Jag är nöjd att jag fortsatte tävla trots att jag ville ge upp efter barren, berättar Melissa som debuterade på Steg 6 där även Isabelle tävlade.

Peppar varandra
Att träningskompisarna är med och peppar fastän de inte ska tävla själva är förstås extra roligt. Jag är stolt över gymnasterna som finns där för varandra i både med- och motgångar, säger tränare Hanna Lindmark. Nästa tävling är i Umeå, då hoppas Älvsbygymnasterna på fler deltagare från föreningen.

Foto: Hanna Lindmark.
SKRIBENT: Brittmari Åberg.

Om Skribenten
Krister är en hängiven Hobbyfotograf inflyttad till Älvsbyn från Linköping. Sport, nöje och kultur är hans stora intressen.